/>

Den 1. kilometeren – «skummelt» lett

Det er lett å åpne litt tøft på Hytteplanmila. Den første kilometeren er lettløpt og rask, med nedoverbakke mot passering én kilometer. Startfeltet er stort og det er lett å la seg «rive med».

Den 2. kilometeren – svinger seg frem

Etter den lette og raske åpningskilometeren, flater det ut. Det stiger noen få meter frem mot passering 2 kilometer. Bred og fin vei.

Den 3. kilometeren – kupert 

Hytteplanmila er kjent for å være svært lettløpt og rask. Ja, faktisk så viser statistikken at det er Norges raskeste trasé for 10 kilometer gateløp. Allikevel er det ikke flatt. Det stiger en del mellom 2,5 og 3,5 km.

Den 4. kilometeren – mot toppen

Etter å ha passert tre kilometer, venter løpets kanskje hardeste parti. Her stiger det noen meter. Ved 3,2 kilometer passerer vi Mo gård, gården hvor eventyrsamleren Jørgen Moe vokste opp, og ved 3,7 kilometer er man på toppen. Så går det nedover frem mot 4 kilometer. Her er det en flott utsikt ut over Steinssletta, mot Halvdanshaugen og Stein gård.

Den 5. kilometeren – løpets letteste kilometer

Fra cirka 3,7 til 6,0 kilometer går det nedover. Her får man noen «billige» og raske kilometer. Ja, mange setter faktisk en uoffisiell pers på 5 kilometer ved passering halvveis. Ved 5 kilometer er drikkestasjonen plassert, hvor det serveres sportsdrikke og vann.

Den 6. kilometeren – den flate

Etter å ha passert halvveis og drikkestasjonen midt på Steinssletta, venter løpets flateste kilometer. Etter cirka 5,9 kilometer svinger løypa inn på Selteveien.

Den 7. kilometeren – hjemover på Selteveien

Det går rett frem og stiger noen få meter på den sjuende kilometeren, inn på Selteveien. Det er fortsatt fire kilometer igjen, så kan det være smart å ikke gå på for tidlig. Disponere kreftene.

Den 8. kilometeren – rett frem på Selteveien

Selteveien går rett frem, men er ikke helt flat. Mellom 6- og 8,5 kilometer stiger det cirka 15 meter. Det gjelder å disponere rett, slik at man har krefter igjen til avslutningen.

Den 9. kilometeren – flatt på Selteveien og Røyseveien

Etter 8,7 kilometer er Selteveien ferdigløpt og vi svinger inn på Røyseveien. Det er flatt hele veien, og snart er vi inne på den siste kilometeren. Hold ut!

Den 10. kilometeren – innspurten

Så er vi inne på den siste kilometeren. Etter cirka 9,4 kilometer passerer vi «Ulvestøtta», og det stiger noen få meter frem mot 9,8 kilometer. Så kommer avslutningen: Pulsbakken! Her får man en tøff stigning de siste 200 meterne mot mål. Det blir registrert mellomtider i Pulsbakken.

Fly gjennom Hytteplanmila