
Hvordan optimalisere alle treningstimene på løpsdagen
Fra fjorårets Hytteplanmila og frem til årets mål har vi alle lagt ned mange timer for å klare ny pers, slå en treningspartner eller bare få en god opplevelse. For å stille best mulig forberedt på startstreken er det noen enkle råd som bidrar til at målsetningen er innenfor rekkevidde.
På Hytteplan kan temperaturen være ganske lav og behovet for væske være noe mindre enn på en varm sommerdag, men forbruket og behovet av karbohydrat vil fortsatt være like høyt slik at man er avhengig av å starte løpet med fulle lagre.
Start dagen med en god frokost. Spis gjerne havregrøt med bær og honning, omelett eller annen lettfordøyelig mat. Drikk minst 5 dl til måltidet.
Hytteplanmila starter kl 13:30 og det er derfor viktig med jevnt inntak av næring frem mot start. Drikk jevnt hele formiddagen.
- 60 min før start: 5 dl Fuel sportsdrikke siste timen.
- 40 min før start: 1 stk Fuel KoffeinGel 150mg
- 20 min før start: 1 stk Fuel EnergiGel
Dette gir deg ca 95g karbohydrat inn mot start som sørger for fulle lager uten at magen er fylt opp av mat.
Etter målgang er det viktig å innta næring så raskt som mulig. Sportsdrikke, EnergiBarer, bananer etc sørger for raskere restitusjon.
Sportsdrikke fra Fuel of Norway vil bli servert på drikkestasjonen og i mål og Fuel of Norway er tilstede før og etter løpet.