Artikkel fra Hytteplanmila 2005

Etter test av løype og arrangement i 2004, bestemte vi oss for å dra i gang et nytt løp på senhøsten. Traséen i Hole er lettløpt og skal være grei å benytte selv om det skulle være frost og litt snø. I år var forholdene optimale. Sol, helt vindstille og fin temperatur for langdistanseløping.

 

Løypa er kontrollmålt til nøyaktig 10 kilometer av autorisert løypemåler fra Kondis (Vidar Dvergedal).  Løypa regnes som lett, men har utfordringer som nok kan ha overrasket noen. Starten er spesielt lettløpt og det er fort gjort å åpne i et for høyt tempo frem mot Steinssletta. Småbakkene mellom 2,5 og 3,7 kilometer kan «lokke fram melkesyra» for tidlig om farten er for høy. Men den store utfordringen er å holde farten oppe opp Selteveien. Vi sier opp Selteveien, fordi det faktisk stiger cirka 15 meter på de 3 kilometerne. Kjører en Selteveien i bil, legger en kanskje ikke merke til at det går svakt i mot, men når en løper kjennes det. En må jobbe hele veien for å holde kilometertidene nede. Siste kneika opp mot mål på Svendsrudmoen er også tøff når beina er tunge og slitne.

Dette er ei løype å løpe fort i, det viste flere nye personlige rekorder på 10 km. Raskest løp Knut Aalien. Han satte en fin løyperekord med tiden 31.53. Raskeste kvinne ble Runa Bostad fra SK Vidar, med tiden 35.20.

 

Vi har valgt temapremiering til klassevinnerne. I år var premien friluftsutstyr fra Sandberg Sport på Jevnaker. I tillegg vanket den en eksklusiv løpstrøye med egen logo for Hytteplanmila 2005. Det var også premie for løyperekorder og uttrekkspremier til 10 deltakere. Ved nummerhenting mottok alle deltakerne skibindere og løpesokker, og etter målgang vanket det sportsdrikk, kaffe, sjokolade og hjemmebakte boller. Det så ut til at deltakerne trivdes på det fine
sportsområdet i Hole.

 

Løpet vil bli arrangert i oktober også neste år. I hovedtrekk har nok løpet funnet sin form, men noen endringer blir det. Kaffe, kaker og litt sosialt etter løpet er en idé hentet fra Brandbuløpet. Det vil bli god servering også neste år. Tilbakemeldingene vi har fått i ettertid har vært så positive at vi gleder oss til å arrangere løp også høsten 2006.

 

[su_button url=»http://hytteplanmila.no/resultater-2005/» target=»blank» style=»glass» background=»#ef6d2d» size=»6″ icon=»icon: paper-plane»]Resultater 2005[/su_button]