2316 fullførte årets løp

2316 fullførte årets løp

Hele 2.316 deltakere var med på å skape en fantastisk mosjonsfest, da den 13. utgaven av Hytteplanmila ble arrangert på Svendsrudmoen i Hole kommune. To av Europas beste løpere stod på startstreken. Superduellen mellom tidligere europamester på 5.000 meter, svenske Meraf Bahta, og vår egen Karoline Bjerkli Grøvdal, satte en ekstra spiss på årets arrangement. Karoline vant og satte ny løyperekord, med tiden 31:25. Herreklassen ble vunnet av Okubamichael Fissehatsion fra Tjalve, på tiden 29:08.

Det var tett flere grep forran årets utgave av Hytteplanmila. Løpet ble fulltegnet tidlig i oktober, og det var godt over 2.800 løpere som hadde meldt seg på. For å få plass til flere inne i hallen, slik at deltakerne kunne kose seg med Narumboller og kaffe, var utdelingen av startnummer flyttet ut i et stort telt. I teltet hadde også Sandberg Sport/Sport 1 en stor salgsstand, med spesielt gode tilbud på sportsutstyr.

På grunn av en billulykke på E16 på vei opp til Solihøgda, ble starten på årets løp utsatt med en halv time, slik at alle kunne rekke å hente ut startnummer og gjøre seg klare til start.

teten-1024x768 2316 fullførte årets løpNår startskuddet gikk, var det bokstavelig talt full fart på alle mann. Det dannet seg raskt en gruppe på seks løpere, som fikk ei luke ned til resten av feltet. De åpnet hardt og passerte 2 km på tiden 5:40. I dag var det Okubamichael Fissehatsion fra Tjalve som var sterkest. Inn på den beryktede Selteveien dro han i vei og fikk en luke ned til Tigabu Gebremaryam Asefa, fra Ullevi FK, som igjen hadde luke ned til Awet Kibrab fra Tjalve. De holdt god fart og jaget hverandre de siste 2 kilometerne, men de klarte ikke å gjøre noe med den sterke løyperekorden til Sondre Nordstad Moen på 28:50. Okubamichael vant på sterke 29:08, mens Tigabu løp inn på tiden 29:12 og Awet fikk tredjeplass på 29:51.

Karoline 2316 fullførte årets løp

Superduellen i kvinneklassen mellom Karoline Bjerkli Grøvdal og Meraf Bahta, ble veldig spennende. Meraf, som i år har løpt 10.000 meter på tiden 31:13, hadde kanskje et lite favorittstempel. Karoline har levert fem sterke løp under Hytteplanmila tidligere, og Meraf har ikke klart å slå Karoline på Hytteplanmila i tidligere oppgjør. De fulgte hverandre tett de første 8 kilometerne. Rett etter passering 8 kilometer følte Karoline at Meraf slet med å holde ryggen hennes. Karoline økte farten, og fikk ei luke til Meraf. Karoline vant med 19 sekunders margin, og forbedret sin egen løyperekord fra 2012 med hele 23 sekunder. Den nye løyperekorden lyder på 31:25. Det er også Europas beste tid på 10 kilometer gateløp så langt i 2017. Meraf fikk andreplass med tiden 31:44, en tid hun var veldig fornøyd med. Det var ny Svensk rekord på 10 km gateløp.

Årets løp ble en mosjonsfest og et nytt folkeevetyr i Jørgen Moes og Halvdan Svartes fotefar. Stemningen i hallen etter målgang var avslappet og god, og smilene satt løst. Arrangøren gratulerer alle deltakere med vel gjennomført milløp, og håper å se alle igjen neste år.

Takk for i år.

Hytteplanmila

mila-jorde-1024x768 2316 fullførte årets løp