Karoline og Senay vant Hytteplanmila

Karoline og Senay vant Hytteplanmila

2.143 løpere fullførte Hytteplanmila 2016, som nok en gang setter ny deltagerrekord. Av de som stod på startstreken, var det Karoline Bjerkli Grøvdal (32:08) og Senay Fissehatsion (29:10) som var raskest.

 

Årets utgave av Hytteplanmila, hadde i utgangspunket 2016 ledige startplasser til årets løp. Men på grunn av stor etterspørsel, så åpnet arrangøren opp for ytterligere noen plasser. Og på løpsdagen var det så mange som 2.700 forhåndspåmeldte løpere. Og når startskuddet gikk, så var det med 2.143 løpere på startstreken, noe som er ny deltagerrekord.

 

Ikke bare var det mange mosjonister som hadde tatt turen til Svensrudmoen og Hytteplanmila i år, for det var også mange veldig raske løpere på startstreken. Og det ble satt opp et voldsomt tempo ut fra start. Okubamichael Fissehatsion satte opp en veldig fart ut fra start, og hadde en ledelse på 10 sekunder ved 2 km. Men etter 3 km var det samlet en gruppe på 5 løpere som holdt god fart ned og over Steinssletta halveis. Men når Okubamichael økte farten ut på Selteveien ved 6 km, datt Vegard Ølstad og Arega Mekonen av og trioen med Senay, Awet og Okubamichael fikk en god luke. Ved 8 km prøvde Okubamichael igjen å rykke i fra, men Senay og Awet fulgte lett, og farten gikk da noe ned. Det resulterte i at Vegard kom seg opp til teten igjen, og hadde ledelsen frem til passering 9 km. Men da økte trioen farten igjen og Vegard måtte nok en gang slippe en liten luke.

 

Som kjent er det en motbakke på 200 meter opp til målet på Hytteplanmila, og det var her avgjørelsen skulle falle. Faktisk så ledet Awet opp hele bakken, men 1 meter før mål, så klarte Senay og presse seg over målinjen som første mann. De fikk begge notert tiden på 29:10, men Senay ble dømt først i mål. Vegard klarte å mobilisere en god avslutning, og paserte Okubamichael opp bakken og sikret seg 3. plassen med tiden 29:16. Okubamichael som dro mesteparten av løpet, endte på 4. plass med tiden 29:21

 

I kvinneklassen var det en soleklar favoritt. Karoline Bjerkeli Grøvdal fra IK Tjalve, har vist at formen har vært utrolig sterk i hele år, og leverte et godt løp på Hytteplanmila. Karoline har satt mange personlige rekorder i år, men klarte ikke å forbedre sin løyperekord på 31:46 fra 2012. Hun leverte likevel et godt løp og vant med tiden 32:08. Hun havnet i et like vakum, og måtte løpe store deler av løpet litt i ingenmans land. Webalem Ayele og Bekelech Guddata, begge fra Ullevi FK, fikk henholdsvis andre og tredjeplass med tidene 32:57 og 33:43.

 

 

 

Tags: